Kong Sigurdsgate 20, 4345 Bryne
+47 907 79 279
egil@helsemuligheter.no

Hva er mugg ?

Ditt valg, din mulighet

 

Mugg oppetter veggen.

Dette har du garanter lest før i avisen eller på nettet, vi kjenner oss igjen av og til. Eller så er jeg 110 % sikker at du kjenner noen som virkelig har det sånt i dag, der de bor.

Hentet ut fra Aftenposten.

De gangene hun befant seg utenfor huset følte hun seg pigg og opplagt, men med en gang hun kom inn i huset ble hun akutt dårlig.
– Jeg skjønte fort at det måtte være noe med stedet. Et vennepar hadde bodd i leiligheten før og de kunne fortelle at det hadde vært mugg der, men at huseieren kun hadde sparklet og malt over da de flyttet ut, sier Thorseth.

Thorseth undersøkte huset og så at det flere steder var antydning til mugg og fukt.

– De under hadde samme problem, men hos dem så man tydeligere mugg oppetter veggene på soverommet og ved listene. Vi fikk nok og flyttet ut av huset, forteller hun. OSV.

Her kan du lese litt mer om hva er MUGG.. mugg1

HVA ER MUGG ?

Fukt og vannskader er en av de vanligste skadeårsakene i norske hjem. Nest etter passiv tobakksrøyk er det vekst av muggsopp inne som skaper mest sykdom og helseproblemer. Muggsopp skiller ut giftstoffer (mykotoksiner) som kan være skadelig. Mykotoksinene blir en del av husstøvet og svevestøv som vi puster inn. De kan bidra til nedsatt motstandskraft mot infeksjoner i luftveiene, irritasjon av slimhinnene, snue, slim og hoste, nedsatt allmentilstand, hodepine og andre symptomer på «inneklimasyke». Barn er mest sårbare og oftest mest utsatt. Derfor sier helsemyndighetene klart fra at muggsoppvekst inne ikke er akseptabelt. Det understrekes at lukt av muggsopp betyr uakseptabel vekst av muggsopper. Vekst av muggsopp begynner vanligvis i det skjulte bak panel, tapet, listverk. Så kommer det gjerne lukt av mugg, og når man så bryter opp panel eller listverk, ser man tegnene på muggsoppvekst med misfarging.Kilde: Inneklima.no og Anticimex

Vår Fresh Air eller Fresh Air Box , kan være svaret på et godt inneklima. Du kan lese mer om dette produktet under menyen luftbehandlere. Ta kontakt i dag for GRATIS utplassering.